Sunday, 29 January 2012

TAHNIAH!!!AKHIRNYA DORG BERSATU JUGAK..

sabar2 nak update blog nie..hehe..almaklumlah baru balik dari kenduri abg senior td...hehe..
akhirnye, dorg kawen jugak en...yela,couple dr sekolah kot...
tahniah abg FARHAN n k IKIN....
excited giler2 honey nak jmpe abg farhan td taw..yela.setelah sekian lama xjumpe, sekarang baru dpt jumpe..
bape hari lepas honey dapat kad jemputan kenduri kawen...tgok pnye tgok...
abg senior honey nie hah yg nak kawen...pastu belek la tgok sape bakal isterinye...
mak aihhh terkejut deh...
ngan k ikin jugak akhirnya...
jodoh dorg panjang kot...
balik dr kenduri tu..xsabar2 honey nak share cite gembira ngan korg..tu la yg nak update blog nie cepat2..
sempat la jugak tgkap gambar ngan dorg tadi...
hehe....jum tengok muka pengantin!!



cantik x??sama padan kan??


k ikin still comel cm dulu...sme la ngan abg farhan....
comel n cool cm dulu jugak..


haha..muka aku yg agak tembam...maklumlah aku da gemuk sekarang nie...
abaikan muka yg pkai baju kurung oren tu..
fokus kat pengantin tu yek..


nak wish sekali lagi..
TAHNIAH!!!
SEMOGA BAHAGIA KE AKHIR HAYAT!!




Saturday, 28 January 2012

DIARI CIK MISI HARI INI..

minggu nie kira minggu yg paling aku benci...hate!!!huh..
asyik kena naik turun tangga kat hospital tuh..haishh....
mne x nye..hari nie da genap seminggu patient aku admit ward...
so, keje aku beralih arah ke hospital..kira aku xbagi service kat rumah dah la...da tukar service hospital punya..
hukhuk...nak naik tension pon ada...
tp..kena sabar kan??dah la ngan patient aku yg start nak ada hallucination...
hmm...td, dia dok mengamok kat aku..siap nak tumbuk2 aku..
nasib baik la ada male nurse yg nsem tu....haha...sempat lagi aku cuci mata time aku keje kan??
kira hilang la sikit penat aku nie..
yg bestnye keje kat hospital nie..keje aku totally staff nurse da cover..
contohnye: 

* dressing
*observation

selebihnye aku buat sendiri tau...huh...
iv drip aku sendiri yg cover..positioning pon buat sorg2 jer..pagi2 dorg bukan nak sponging kan patient aku..tp, aku jugak..haishhh..
ryle's tube feeding pon aku buat jugak...hmm sama je keje kat rumah...hukhuk...

MORALNYE: xboleh lepak lama mana pon..ada keje jugak kena buat even dok kat hospital...hukhuk...

Wednesday, 25 January 2012

AKU HAMPIR-HAMPIR MATI...

balik keje td....honey hampir2 accident..ingatkan dah mati kene lenyek dengan kereta tadi..
alhamdulillah.....syukran jazilla, honey masih lagi selamat kerana ALLAH...
fikiran honey melayang masa bwk motor balik keje tadi..
yela..mood yg sgt2 happy nak jumpa adik angkat honey yg sekian lama xjumpa..
suddenly, je motor honey hilang kawalan dekat tengah2 jalan...highway pulak tuh..
tiba2 roh honey kembali ke jasad...baru honey perasan motor honey hilang kawalan...
2 buah kereta belkang honey da langgar honey...hampir2 nak seret honey kat bawah kereta..
honey nak elak kereta tuh, hampir2 pulak berlanggar dgn motor lain...
YA ALLAH...
baru honey sedar....ALLAH yg menyelamatkan honey petang tadi...
andai kata roh honey xkembali jugak dekat jasad honey td...
MUNGKIN honey da xde kat dunia nie...

disaat macam nie...honey tibe2 teringat kat someone...
then, honey text dia....honey ingat nak call nak mintak ampun ngan dia sebelom honey mati...
tp....respond dia cuma tanya kenpa honey nak call dia????
kalau la dia tahu yg honey hampir2 mati petang td..............................
mungkinkah dia akan cakap macam tu jugak..
*mungkin....sebab dia sendiri pernah cakap kat honey...
" ko pergi matilah!!!"
sampai sekang honey ingat.......

SEGMEN BLOGWALKING & CLICKING

hai2...malam nie honey nak join 1 segmen...
da agak lama jugak la honey xjoin mne2 contest, GA ngan segmen yg best2 kan???
rindu meh...
disebabkan honey suka berblogwalking..
so honey nak join segmen nie..hahaaha....okie x??
jum kita letak banner segmen nie dulu..


nampak dengan jelas kan??agak besar jugak tuh honey da tempek banner simple nieyh..
tp..cute kan??warna pink gitu..

syarat-syarat yg paling senang..korg just tulis korg punya biodata je..
simple kan?
by the way, mesti ramai yg xtahu nama sebenar honey kan??
jum honey share ngan korg semua...

nama sebenar honey: nur zulyani bt mahamud...hmm sedap x nama sebenar honey nie??
ada maksud mendalam tu....."cahaya kebaikan"
umor honey tahun nie: hmm kat bwh template honey tu ada tulis umor honey sekarang...haha..ouchhhhh almost 22 years on this august okie...but now, still 21 la...haha..
honey hampir2 menjadi anak merdeka...so,korg ley tau ko due nye berapa kan??bulan ogos meh...
actually, honey baru je start berblog nie mse tahun lepas...yela, kat blog nie la tempat honey share dan meluahkan masalah honey....honey ingat lagi masa tu honey masih lagi student...biasa la student byk masalah..so, kat sini la tempat honey suka lepak ngan kwn2 blogger...
honey harap blog honey nie xlagi dihukum macam tahun lepas..
i means..kat blog nie la honey luahkan msalah..so, don't judge me coz ape2 yg honey tulis kat blog honey nie...honey rasa kat sinilah ruang honey untuk meluahkan masalah..
diharapkan ramai kwn2 blog honey dpt bg honey semangat diwaktu honey dlm kesusahan da kejatuhan...
terima kasih kwn2...
hanya ALLAH je yg mampu membalas jasa korg....

JUM RAMAI2 MEMERIAHKAN SEGMEN NIE...AYUHHHH!!!
RAMAI2 KLIK SINI......

 BE ALERT: CLOSING DATE ON 28/1/2012 @ BEFORE 8PM..

Saturday, 21 January 2012

UJIAN APAKAH INI??

YA ALLAH...
ujian apakah pula yang KAU berikan padaku kali ini....
aku diberikan dgn bermacam2 ujian...
tahun lepas...aku diuji masalah percintaan...
tahun nie pulak, awal2 tahun lagi aku dah diuji masalah kerjaya....
auchhhh...
kata orang...
orang yang selalu diuji oleh ALLAH tu adalah org yg paling ALLAH sayang...
betul ke kawan2??
maknanya aku adalah salah seorang yang terpilih tu la ye??
hmmmm....

korg...sebenarnya hari ni honey baru plan nak bagi tahu majikan honey yang honey nak resign...
tau x...ada perkara yang xdisangka2 pulak yang terjadi..
today, patient honey da kena admit ward..
hmmm..ape la nasib honey nie kan??so, xley la honey suarakan request honey tu..
kalo cakap, mesti x diluluskan punya...
hukhuk!!!rasa nak nages sgt2...
tadi pon, air mata nie da keluar..nasib baik dorg xapasan...
honey nie manja sangat kot...tu yg sikit2 nak nages...
yela...da lama kot honey xjejak kaki kat ward tu...rasa tension je tengok staff nurse dok buat kerja...
jeles meh....harap je honey de lesen jururawat, tapi sampai sekarang lesen tu xpkai2 lagi kat baju...
still dalam plastik smpai sekarang...

ujian apelah yg aku terima kali ni...
nak resign, macam tipis je harapan...
dapat kerja, terpaksa tolak atas sebab2 tertentu..
dapat interview, xpergi sebab kerja...
hukhuk....
nak nanges!!!!!!!!!!

biarlah honey fail dlm percintaan..tp, xkan dlm kerjaya pon nak fail...
xmau!!!!nak kerja...
i'm a nurse!!


Thursday, 19 January 2012

MUDAHNYE KAUM ADAM LUPAKAN KAUM HAWA..

benarlah kata orang, kalo ada jodoh xkemana kan??see...
hari nie honey sje je on fb nak tengok perkembangan kat fb tuh...
sgt2 terkejut bila tgok wall adik angkat honey....
sgt2 sedih sbb dia pon break up...
taw x dorg da couple hampir 6 years...then, ni kesudahannya??
honey yg tengok pon sakit hati...
mne x nye....dah la laki tu break ngan adik angkat honey....then, boleh pulak publish kat fb...siap buat in relationship lak ngan gf baru tuh....
adik angkat honey, sedih xsudah...
betul la kata org, couple lama pon belum tentu laki tu betul2 syg kita....
sekelip mata dia berubah hati....
pergi belajar jauh, jumpa perempuan cantik sikit terus lupa kat gf sendiri...
persoalan sekarang nampak sgt lelaki ni susah nak setia....
kenapa eh??da dapat gf cantik still xnak bersyukur...
ni yg geram nie...
grrrrrrrr!!!!

Wednesday, 18 January 2012

WORDLESS WEDNESDAY: GEMUKKAH AKU??

huhu...tensionnye arini...tadi lepas balik kerja sje jalan2 kat tempat kerja lama...
tahu tak???dorg semua tegur honey...
dorg ckp honey da gemuk???
auchhhhh....upps..xley terima kenyataan aku da gemuk???
hmmm..nak xnak kena la terima kan??
alahai...baru je stop kerja kat situ, dorg da boleh perasan diriku yg da agak berisi ini??
aiyoh....xley jadi nie...
kena diet pasnie....
huhu...xmau gemuk!!!!i hate!!!!!
patutlah hari tu honey pergi beli seluar...
da xmuat size...
hahaha....nampak sgt la diriku yg makin montel nie...
kan da malu hari nie dorg tegur...
misi pasni: kurgkan mkn....kne diet...(yg nie kne highlight) kne bagi ingat....

Tuesday, 17 January 2012

BLOGGER YG SAYA LAYAN PENULISANNYA..

ASSALAMUALAIKUM...
tengok tajuk kat atas pon mesti da tahu kan ape yang honey nak share malam nie..
hihi....(gelak sikit punya nakal)..
honey kalau on lappy nie mesti nak online kan..
so, kalau da online tu..perkara paling pening yang honey buat...

1) mesti nak kene check email..check blog nie..kalau dulu mesti nak busy kan diri check fb..
2) da check mesti la nak update blog kita tu kan...

so...tiap kali nak update blog..kita mesti la akan bukak dashboard tengok cerita ape yang menarik hari nie dulu kan??...
blogger yang honey mesti bukak blog dia tiap2 hari adalah.....

TEMPAT PERTAMA:


!    ✿LYSSA FAIZUREEN✿   !

ha....ni la CIK LYSSA...honey memang suka baca blog dia...cute pulak tu...tutorial pon senang nak paham kalau tengok..

TEMPAT KEDUA:

Nisa Kay : Saya Suka Menaip

hah??kenal tak blogger yg femes nie??ala....yg makin naik namanye tuh...
ha...honey suka sgt2 baca blog beliau...byk info berguna tau...
korg yang suka online shop tu...tanya je kat NISA MENAIP..comfirm dia boleh suggest kat mana nak shopping kan...


TEMPAT KETIGA:

Yuyu Zulaikha

kenal this blogger??yg kecik molek tuh??yang comel je...
sape lagi kalau bukan..
yang nie pon honey suka layan baca blog beliau...
ringkas je isi kandungan blog beliau...
pendek kata kalo masuk blognye seronok je baca setiap entry beliau..

TEMPAT KEEMPAT:

! Belog Encik Dosh

ha...yang nie salah 1 blogger lagi yang paling honey minat...
salah 1 sebabnye...blogger nie pernah komen kat blog honey...
haha...jum kita kenal dgn pemilik blog cute nie..
yang paling syok psal en dosh nie...
ape je yang korg komen kat blog beliau..
pasti beliau akan reply...

TEMPAT KELIMA:

header

blogger nie seorang yang agak ramah..malah dia rajin melayan rakan2 blogger dia tau..
haha..terima kasih CIK TASYA MERAPU..

TEMPAT KEENAM:

yang nie special sikit tau..
blogger nie baru je nak start menulis...haha...
yes...dia adik angkat honey..opss....
jum kit melawat blog dia..
EYJA..
ape yang menarik pasal blog beliau adalah penulisan beliau..beliau suka menulis entry yang memberi kata2 semangat...dan yg paling penting beliau seorang yang tabah..

TEMPAT TERAKHIR:

blog yang paling sempoi...
kwan saya yg amat2 sempoi...pendek kata masuk blog dia sure korg ingat tu blog perempuan punya..haha..(gelak jahat)..
sebabnye warna pink gitu..hikhikhik
ha tu la pemilik blognye..


ha..ni la antara blog yang rajin honey usha kalau online..
semua blogger2 nie sempoi je orangnye...
haha...enjoy ur reading...



Monday, 16 January 2012

BENARLAH SI DIA BAHAGIA???

sy bahagia pabila tahu si dia sgt2 bahagia...
YA ALLAH terima kasih kerana KAU telah kurniakan seorg gadis yg amat baik utknya..
hanya doa yg mampu kuberi utk kbhagian mereka..

mulai sekarang sy kene berdikari supaya tidak lagi bergantung padanya..
lagipon si dia pon sudah ada tanggungjawab yg lebih penting sekarang...
benarlah kata orang..
"cinta itu perlukan pengorbanan"...

p/s: k la mls nak update entry nie panjang2..kang xpsal2 keluar lagi airmata nie..
bek pergi tgok cite NILAPURA...
semoga si dia bahagia selalu walau dengan sape sekali pon pilihan hatinya...
aminn....



Sunday, 15 January 2012

special entry





ombak rindu...


tuhan tolong lembutkan hati dia
untuk terima aku seadanya
kerna ku tak sanggup
kerna ku xmampu hidup tanpa dia disisi ku


tuhan aku tahu
banyak dosaku hanya ingat KAMU
kala duka ku
namun hanya KAMU yang mampu membuka pintu hatinya
untuk cinta ku


malam kau bawalah rindu untuk dirinya
yang jauh dari diriku 
agar dia tidak kesepian 
selalu rasa ada cinta agung


hujan bawa air mata ku
yang mengalir membasuh lukaku
agar dia tahu betapa terseksa
tanpa cinta dia dihatiku


tuhan tolong lembutkan hati dia
untuk terima aku seadanya
kerna ku tak sanggup 
kerna ku tak mampu
hidup tanpa dia disisi ku...




kalau korg masih ingat la...
sebelum nie blog honey byk memasukkan lagu2 sedih...
antranya:


*soulmate -romance-
*ost selamat pagi cinta
*ost nur kasih ( tanpamu)-sabhi saddi ft helena-
*terlalu -st12-
*di waktu hidupku -  sofazr-
*pujaan hati- kangen band-
*hatimu milikmu - nera af9-
*takkan pisah - eren( kangen band)-
*kisah dongeng - stacy-
*YG PALING LATEST NIE....YUNA- PENAKUT-


semua lagu nie ada makna yg tersirat..
termasuklah lagu ombak rindu kat atas tuh..





pabila sy makin tembam....terserlah pipiku yg bulat..

ASSALAMULAIKUM.....
hai2 semua....
bosan sgt meh malam2 gini kan??
td..mse tengah kemas2 brg..tibe2 pulak la terpandang frame gambar nie hah...
kenangan weyh mse sekolah2 dulu...
so far, alhamdulillah sampai sekarang kami still contact...
it almost 5 years jugak la relationship kami kukuh kan??
hehe..tibe2 pulak rindu kat dia...
hmm nak show kat korg muka honey mse sekolah2 dulu..
haha...i means picture yg kat dlm frame gambar tu lah..




nampak x???agak2 which one eh muka honey??
sori....gambar ni kelabu sikit meh...
ok..let me introduce one by one ok..

dr kiri: fara,me(honey),k azi( k angkat honey),abg arif( abg angkat honey)

so..da taw la honey yg mne kan??
kelakar lak bile tgok muka zaman2 sekolah dulu en??
k angkat n abg angkat honey tu sepasang kekasih taw...
dorg still couple until now...
wahhh..so sweet kan??

hmm....tu cite psal gambar dulu2 kan??gambar tu diambil mse tahun 2007..
ok...sekarang tgok muka honey tahun 2011/2012..
tadaaaa.....nampak??


gambar diatas diambil mse kat kenduri sepupuku kawen..
hmm agak2 honey bila pulak eh??
haha...wait n see je keyh..




sgt2 berbeza kan??
haha..mukaku pon da terserlah tembamnye...
ada lagi nak tunjuk kan korg....


hmmm....gambar ni diambil ujung tahun lepas...
mse nie kat kl...sibuk g amek result exam kat kolej..


alamak...terlebih cahaya pulak gambar ni.....
haisshhhhh..


gambar nie ambik mse dalam kereta..
mse nie baru balik dr kl meh...
fuhhh penat giler2 mse tu..
muka pon da ilang mekap..


sama x muka kami??
muka adik beradik kan??


hmm..setakat tu je gambar yg boleh honey share ngan korg..
almaklumlah..honey ni x bape suka sgt bergambar...
kalo teringin je baru la amek gambar...
haha...

nampak x muka sy da makin2 tembam...
mugkin slah 1 faktornye kerana sy terlalu tension kot...
yelah...xdpt keje lg en..
tp..sy sekarang da keje taw!!








Saturday, 14 January 2012

TIP-TIPS SEBELUM KELUAR RUMAH!!

penat kan dok bersedih2...
nak happykan diri honey yg berapa happy nie..
hmm jum kita review tips2 sebelom keluar rumah...

TIPS KECANTIKAN!!

1) SEBELUM KELUAR RUMAH..MAKE SURE KORG CUCI MUKA KORG DULU DENGAN PENCUCI MUKA KORG...


CAM HONEY...GUNA PRODUK NIE..

2) KEMUDIAN..KORG BOLEH LA APPY SEDIKIT TONER, ATAU PON PELEMBAB MUKA UTK MENUTUP LIANG2 PORI YG TERBUKA LUAS TU..



XKISAH LA APE2 PRODUK...JANJI PAKAI TONER TAW...
KALO XNAK PON XPE..LEY PAKAI PELEMBAB MUKA...
TAKUT KULIT MUKA TU KERING NANTI..




3) TIPS KE-3, KORG BOLEH LA START PAKAI KRIM MUKA/ FOUNDATION/ CONCEALER..


NI ADALAH CONTOH CONCEALER YE..KEGUNAANYE ADALAH UTK MENUTUPI KAWASAN MATA..


CMNI..NAMPAK DENGAN JELAS KAN..HAH..APPLY KAT KAWASAN MATA TU YE..

CAM HONEY...JUZ USE INI..


4) NEXT TIPS..BOLEH LA SAPUKAN SEDIKIT BEDAK....TIDAK TERLALU TEBAL YE..LETAKKAN SOLEKAN NIPIS CUKUP MEMADAI..
TERPULANG LA NAK PAKAI BEDAK COMPACT DR PRODUCT MANA2..JANJI JANGAN MEKAP TERLALU TEBAL..

LIKE ME..GUNA SILKYGIRL...
SEBAB SY SETIA DENGAN JENAMA NI DARI SEKOLAH LAGI..




5) BOLEH LA KALO KORG NAK TRY APPLY BLUSHER TIME NIE...XPON NAK APPLY EYE SHADOW..OK JUGAK..DEPENDS PADA KORG OK..CM HONEY LEBIH SUKA APPLY BLUSHER DULU..THEN BARU APPLY EYES SHADOW...OK..



JUM PAKAI EYESHADOW PULAKK..



6) PASTU APPLY LA SEDIKIT LIP BALM/ LIP ICE/ LIPSTICK



PAKAI NIE..GERENTI MULUT KORG JADI PINK GITUH...
NAK BERKILAT2 TU.??
BOLEH..PAKAI LA LIP GLOSS..


KOMPOM CUN ABEH LA KORG NGAN SEMUA NIE...MACAM MULUT DIA NI..


JUM CANTIK CAM DIA NIE..



AWAS!!ENTRY YG SARAT DENGAN GAMBAR2...


cmne nak hilangkan perasaan rindu pada seseorang??

awas!! ini kisah tentang seorang gadis rindukan jejakanye...
haha...siapakah jejaka yg dimaksudkan oleh cik honey??
yeah..masih tertanya2??
hmmm someone yg sgt2 honey rindu meh...
honey rindu utk bercerita, berjenaka, bergaduh dgn jejaka tu??
yela..tp sape??
hmm dia la...
but...his not mine anymore...
haishhh dia da jadi milik org lain..tak baik kan kalo kita still nak rindu2 dekat hak org lain??
teruk betul honey nie..
ye..honey tamakkan kasih sayang dia..nak buat macam mane??
cmne nak hapuskan kerinduan pada seseorang yg pernah kita syg??
pdahal si jejaka xpernah pon nak rindukan cik honey??
buat malu ye..
huhu...
hmm honey taw...dengan cara busy kan diri??honey da try...xmujarab pon tips tu..
huh..cmne??
korg ada tips nak hilangkan perasaan rindu kat org nie??
perlukan khidmat korg......

nak coret2 lagi diari hari ini..

assalamualaikum...
jwb taw...xjwb dosa meh...hikhik..
hmm..hari ni genap seminggu da honey keje kat tempat baru...
korg sume nak taw??
ha...honey nak cerita psal patient honey nieyh..
hari nie, dia da boleh bangun..pastuh, da ley duduk ats kerusi lagi...
cume blom ley jalan je lagi..so...misi honey psni nak makesure yg patient honey tu boleh jalan before honey resign keje nie next month..
hah??terkejut ek honey nak resign keje nie??
ha...
ada berita baik mau honey share ngan kwn2 semua...
semalam kwn baik honey call..

miss ika: "hello, yan...keje mcm mne??ok x?"
cik honey: baik2 je..cuma bosan je meh..
miss ika: kecik ada call ko x??
cik honey: ada..td..knpe??
miss ika: hmm dia ada bgtaw x psal ppukm??
cik honey: hah??hmmm xde pon..knpe??nak pakai org eh?
miss ika: yeap....ppukm nak pkai student kita dlm awl bln depan..try la..mne taw rezeki kita bulan depan kat ppukm ke..
cik honey: owhhh.ok2...nanti org try..
miss ika: hmm sunway pon nak pkai staff jugak dlm awl bln dpn...so...try la antar resume kat ppukm,sunway medical center, pantai klang,ngan ppum...hopefully rezeki kita ada..
cik honey: owh..ok2..nnti papehal bgtaw yeah...bulan nie dpn org resign..nak cari keje kat kl pulak..
miss ika: hmm ok....org tunggu ko..kita pergi sme2 kl k..

hmm da pham mksud perbualan kat atas tuh??
xpham jugak??
cmnie..cadangnye next month nak try cari rezeki kat kl pulak..
dgar cite nak pkai staff kat sne..
that's why la nak resign next month...
doalah honey dpt keje yg bagus2 kat sne..
1 lagi jum angkat tgn ikut honey baca doa nie..

" YA ALLAH..KAU PERMUDAHKANLAH SEGALA URUSANKU DI DUNIA INI YA ALLAH..HAMBAMU INI MEMOHON SEMOGA DIMURAHKAN REZEKI PERKERJAAN PADA TAHUN INI..YA ALLAH YA TUHANKU..AKU MEMOHON SEMOGA RESUME KU DITERIMA BAIK DAN AKU DIPANGGIL UNTUK KERJA...AMIN.."

terima kasih kwn2 kerana sme2 berdoa dengan sy...
syg korg taw...  xla...syg betul2 meh.....
hehe...