Monday, 27 June 2011

kuatkan la aku...

dikala honey menulis entry ni, air mata xhenti2 mengalir...kenapa semua bnda ni harus terjadi pd diri honey???orang yang honey belai, syg sanggup x backup honey demi seorang kakak...honey xbuat semua bnda yang akak oppa tuduh..knp oppa slahkan honey...?dia dah la sgt2...dah xmcm dulu..orang yang honey excited nak share cite dah berubah...pd sape je honey nak share segala cite happy2 honey??sad2 story honey???kwn2 honey kt blog nie je yg mampu baca segala luahan hati honey....
orang yg dlu honey syg sgt2, kini dah berubah hati....gara2 fitnah yg honey dpt, dia dah lain..honey dah berputus asa..honey xsanggup tengok mak honey sedih2...

oppa...taw x knp honey xnak bawak oppa jmpa mak??sebab bnda ni la..honey xyakin dengan oppa..honey xnak mak honey menaruh harapan yg tinggi pada oppa...walhal...pada hakikatnye, mcm2 dugaan kita dpat msa nak pertahankan hubungan ni..dgn keluarga oppa xtime hubungan kita..knpa bnda ni mesti jadi??honey da xkuat...honey rindukan oppa yang dlu...sama2 ssh, sama2 senang..tp???honey dapat rasa sgt hubungan kita xkemana....

Saturday, 25 June 2011

mish KL after this...

hai semua!!! hmm..arini honey dah nak berangkat balik kg...so, korg2 semua jgn nakal2 taw...maybe, ssh sikit la honey nak online selalu kalo dah dekat kg..mklumlah kg honey xde line nak bukak broadband honey..maybe, kalo honey nak update entry honey dekat CC je kot..yela...
maaf ek kalo pasni honey menyepi seketika..
honey nak kene busy kan diri dah..yela..xlme lagi result exam honey dah nak keluar...resume pon honey xsiapkan lagi...nak apply keje sementara lagi..sorry sangat2 taw...
ape2 hal honey akan update kan perkembangan honey ek...dun worry guys...
i'm still active la blog ni...anyway take care!!!
luv u guys!!!



nah!!honey bagi teddy bear honey nie kat korang..~~~hehe~~~

Friday, 24 June 2011

ble bosan melanda..

hallu semua!!!!honey here...hmm bosan la kawan2..anyway esok honey akan berangkat pulang ke desa..cam hari raya lak honey ni, kn??honey mesti rindukan kawan2 blogger honey nie taw..yela..kg honey xde line nak online selalu...tp,korang semua jangan risau taw..honey akan selalu update perkembangan honey even honey dekat kg..tp....promise??
jangan lupakan honey taw...hehe..sayang korang semua......hmm actually honey xtau la nak update entry hari nie pasal ape...juz nak share pic honey time bosan2 gini...xpe kan??korang xkisah kan??
lagipon xbyk...hehe~~


terserlah muka ku yg kebosanan...


bajet cun lak cik honey nie, kn??


agak terserlah lak lesung pipitku yg slalu ku sorokkan..



Tuesday, 21 June 2011

bosannye!!

huhu..sampai hati dorang tinggalkan honey sorang2 kat rumah....xde sape pon...huhu,hari tu dorang janji nak dok kat umah same2...tengok2 honey jugak yang dok sorang2 kat umah...
dah la dorang balik kg xkemas rumah..honey gak yang kene kemas rumah...macam la honey nie kuat sangat nak kemas rumah sorang2..
huaaarghhhhhh!!!!rasa cam nak nangis je...yela..
balik2 honey dok sorang2 gak...
xde sape nak borak2...
sok,member bilik honey yang sorang lagi pulak balik kg..td, sorang da balik...
nampak gayanye honey kene berdikari la nie...
adoi...sabar la cik honey oi..
hari sabtu dah xlame dah pon..
tp,kan....honey takot la dok sorang2 kat rumah...
malam isnin tu, honey dok sorang2 la kat rumah....tiba2 lak honey dengar pintu rumah honey berketuk 2,3 kali..takot gak honey nak tengok kat ruang tamu..
ape lagi..honey call la oppa honey...suh teman (melalui call) honey g ruang tamu..nasib baik oppa honey ada..tu pon honey buat loud speaker phone tu..
nak pulak pintu bilik kawan honey bergoncang2...
hmmm ape lagi..
tarik selimut la honey..
tu la honey takot dok sorang2 kat umah...takot jadi cmtu lagi...
huhu!!!korang....balik la cepat....
honey takot la...

Monday, 20 June 2011

dr mana nick name honey diambil..

hai semua!!!!selamat pagi...
hmm da bangon tidur belom korang semua niey??
actually honey bosan...so, honey xplan nak tulis entry pasal ape pagi nie..
then...tengah termenung2 tadi..
honey da dapat cadangan nak tulis entry pasal ape..hehe..korang tahu ke???
it's about me la...
mesti korang tertanya2 kan dari mana honey get this name..(honeysmile)..
haha..ce teka..cepat!!hmm honey bagi masa 60 saat untuk korang pikir..
hah??da dapat belom...
ok la let's me story keyh..
actually, honey nie kuat sangat tengok cerita korea..kiranya nie pengaruh cerita korea la..dah la hero hensem2...heroin lak cute2...mana la honey xlayan cerita best cmtuh..
haha...back to our topic..this nick name nie, honey take from drama smile honey @  smile you...
so sweet cerita nie...
rasa cam nak jadi heroin tu pulak...hehe..(sedikit berangan)..opppsss....
korang da tengok belom drama nie??nak tunggu tayangkan kat tv, rasa2 honey belom lagi la...honey just beli CD je..then, balik pasang tengok dengan kawan2..
best kot ceritanye...ada kelakar, romantik, sedih, gembira...pendek kata cukup pakej la...try la tengok...untuk sape2 yang minat cerita korea la...



nie la drama yang honey maksudkan tu...try la tengok...


nie lak barisan2 pelakon hero dan heroin..


nampak tak home cerita nie dah nampak menarik kn??


nie la heroin cite nie..chumill kn??



nie family yang saling berperang..last2 berkawan baik..siap berbesan lagi..


jangan lupa tengok taw....


selamat menonton!!!






jumpa love2!!!!

Hai korang semua..honey muncul lagi..just nak uploadkan pic masa honey keluar dating semalam dgn hari nie..best sangat2 tau..da lama honey xjumpa oppa honey..rindu sangat2 la kat dia..nasib baik la oppa honey dapat cuti..sempat la jugak honey jumpa oppa sebelum honey balik kampung 25/6 nie..
hmm semalam la honey pergi jempuat oppa honey dekat JB..huhu..abeh2 je dinner malam tu..esok pagi honey terus siap2 pergi ambik oppa honey dekat JB..oppa honey nie manja sangat..dah pergi jemput tu, sempat la lagi pergi dating..
ape lagi..lepak kat CS dengan Danga Bay la..hehe...
kali ni honey sempat posing dengan oppa...haha.....(bangga pulak)....



mr aduka n miss honey..


cuba teka ktorang tgah tgok ape??ce teka...


oppa...sarangheyo..


honey suka sundae corn..tp oppa lak suka choco corn..huhu..


tengok..oppa dah habiskan makanan..lapar sgt la tuh..


x kisah pon..honey pon dah habiskan makanan..siap ais2 honey rembat sekali taw..


suka pulak oppa nie..yela..dapat hadiah kan??


tengok la oppa nie..curi pic honey lak..xcantik lak tuh..huh..


cuba teka nie sape punya makanan??


nie pulak makanan sape??teka2..


doakan kami ye kawan2..











dinner nursing CUCST....

sorry korang..honey lambat nak upload pulak pic honey masa dinner aritu..
mesti korang lupa kan?biar honey ingatkan balik pasal dinner honey malam sabtu hari tu..
hmm temanye ungu lavender hollywood...tp.. honey x ambik tema hollywood tu pon..honey just focus dekat tema ungu 2 je..
hmm actually baju honey nampak sangat2 simple kalau nak dibandingkan dengan kawan2 honey yang lain..
ok la..honey xnak la membebel banyak2 sgt..honey nak terus jela upload pic nie untuk korang tengok situasi dinner kat tempat honey pada malam tu k..



muka honey biasa2 je kn???huhu..




dari kiri: mas, k anis, k as, ika dan honey....


nie kawan honey...chumill x??comel kan??


dari kiri: pija, CI, shira dan ika..


nie la cousin honey..actually..ktorang sma2 study course yg sme..


hehe..nie anys..kwn bilik honey..


nie plak bie..nma sbnar RAJA..huhu nanti korg ngeri kalo sbut nama ank raja sowg nie..


nie lecturer yg pling honey respect la..
honey syg sgt2 taw kat pn hanaza nie..da la baik..



nie lak mentor honey..sape lagi kalo bukan DIVA kat kolej honey..hehe..luv u lah mama zurina..thanks sbb byk mgajar honey..


hmm..yang nie korang kenal x??ala...yang femes kat dlm FB tuh..tu la kawan honey..nana..


ada macam yuna x???ada kan??hehe...ni la kawan honey...abriza..


nie yuges..my housemate yg cute sgt2..


nie pasangan paling sweet malam tu..tgok 2..siap dpt sejambak bunga ngan teddy bear lg..jeles lak honey tgok..ape2 pon honey salut la kat chip..propose nani dpan lecturer ngan kwn2..owh...sweetnye..


nie pic kelas sem6B...
hehe..pic honey xde la..honey klas lain la..
maklumlah rmai sgt batch honey nie..


meja yang dtempah khas utk sem6..


huhu....sekian...










Friday, 17 June 2011

one moment nice day in KLCC...

hari ni seharian honey and the geng keluar jalan2 kat KLCC..hehe..penat sangat2 tau..yela dari pagi sampai petang honey spend masa honey dekat KLCC tu tau..
hmm..actually malam sabtu ni, honey ada farewell dinner...
hehe..honey kan dah habis study...
so, kitorang ada la buat sikit dinner sempena hari jururawat hari tu..
hmm..esok2 honey upload pic kat dinner tu keyh...
hari ni honey just nak upload pic yang honey ambik masa kat KLCC tadi..
tu pon sempat tangkap 3 gambo je...
maklumlah time is goal...
haha...xsempat nak pose lebih2...nak kejar masa lagi nak teman kawan2 beli baju dinner...



dr kiri: simah,anys, honey dgn ain...


honey dan ain...


haha..candid ma.....kwn honey xsbar2 sgt nak take pic honey nie ha...haha..



Wednesday, 15 June 2011

alhamdulillah.....

syukur alhamdulillah.....
hari nie honey dah pon selesai exam....syukur...ape yang honey baca keluar..
hopefully, result LJM yg bakal keluar pasnie gempak..
aminnnnnnn....
tp, masa mula2 honey bukak kertas soalan 2 td....nervous la jugak..
takot sangat2 tau...
tp????
alhamdulillah...so far, td honey boleh jawab la...
korang semua doa2 la honey lulus exam taw....
hehe...syg lebih la kt korang semua...




hmmm actually honey lupa kt oppa honey...
arini genap 14 bln ktorg kapel...hehe, lme gak kan..
oppa..
sorry....honey bz sgt2 sampai lpe tarikh penting nie...
anyway, nanti honey tebus kesalahan honey ek??
hehe.....hopefully, kita akan happy2 selalu taw...
sayang kt oppa...
sarangheyo!!!

Saturday, 11 June 2011

3 hari lagi!!!!

hai korang semua!!!rindunye dengan kawan2 blog honey nie..
huhu..sorry guys...honey a bit busy sikit dengan trial LJM last week...
insyaallah rabu ni honey da nak exam LJM...
hehe..korang doakan kejayaan honey keyh..
thanks u alls....

hmm kawan2 honey nie sihat tak???honey sihat2 je..hehe...
eh...lupa pulak...
actually, honey x tau nak tulis entry ape hari nie..tu la sikit merapu penulisan honey hari ni...sorry eh...just nak bagi tahu korang yang honey da nak habis study rabu nie..
yahhhhoooo!!!
haha..then, honey nak balik kampung la...
rindu dengan mak honey..
kesian dekat dia...berjauhan lak dengan honey kn??
almaklumlah honey kan anak sulong..
berat tu tanggungjawab honey...
then..after result exam honey keluar, insyaallah honey nak start cari kerja...
korang rasa kat area mana senang dapat keje misi nie ek??
hmm sikit lagi honey da nk graduate..
so, honey kene la plan nak cari keje kat mana..
i need ur suggestion!!!!!
area mana yang hospital baru nak ditubuhkan???
hmm..kira baru nak dibina la...
honey nak apply keje kat hospital..
xkisah la government ke private ke..
honey accept je suggestion korang tu keyh....
cepat2 bagi tau kat honey k...
hehe...
sayang lebih la kat korang semua......
thanks!!!!

Saturday, 4 June 2011

frust.......

xguna kita menyanyangi orang yang belum pasti lagi menjadi milik kita...ye...mungkin honey bodoh dalam bab2 cinta ni...tapi..yang jelasnye, xpayah la kita menyanyangi orang yang kita sayang tu lebih dari diri kita...
better, biar orang lain menyanyangi kita sebelum kita menyanyangi orang tu...




honey da terlalu frust sangat2...dah penat dengan segala lakonan ni...
sape honey kat hati dia??bila dia perlu, dia cari honey..bila dia xperlukan honey, dia tinggalkan honey keseorangan..honey sedih tanpa dia....tapi dia gembira, ketawa walaupon tanpa kehadiran honey..




honey dah penat sangat2 dah...asyik honey yang mengalah dalam perhubungan...dia maintain dengan sikap ego dia..honey dah banyak berkorban untuk dia..tp???dia still cakap honey xberkorban langsung untuk dia....
ape nie syg????? sape saya kat hati awk??kenapa awk cakap macam tu kat saya??


awak...
saya xcukup ape lagi???
saya xmampu perfect macam ex2 awak....
saya dah xkuat dengan segala nie...
kenapa awak masih xpaham situasi saya sekarang nie??
kat mama awak sekarang nie??????
mana awak?????
mana awak bila saya sedih??
mana awak bila saya nak share berita gembira??
mana awak bila saya nak nangis??
mana???

Friday, 3 June 2011

seharian d curve, mutiara damansara...

tadi masa honey sibuk2 tunggu mentor honey iaitu mama zurina..tiba2 lak member honey nie call..yela..nak ajak tengok wayang..hmm cerita KARAK...haha..i loves cerita seram..tapi, honey ada mentor mentee hari ni..so, member honey nie tunggu la honey balik dari kolej...then, balik2 terus mandi siap2 g the curve, mutiara damansara..


plan memang nak tengok cerita KARAK...hmm tengok2 jadual xde la pulak cerita karak awal..ada midnight je..huhu..sedih gile la..member honey yang 2 orang lagi lak sibuk nak tengok cerita NUR KASIH THE MOVIE..dorang dapat lak tengok cerita tu..honey lak ngan member sorang lagi memang nak tengok cerita KARAK..last2 ape pon xde...


hmm ktorang pon pergi la makan kt STATION KOPITIAM..baik pergi isi dulu perut honey yang lapar ni kn???so, before member honey yang dua orang tu masuk tengok cerita NUR KASIH, dorang pon join ktorang makan kt kopitiam nie...
nie ada la beberapa keping pic yang sempat honey snap ngan kawan2 honey td..
hehe...











yumyum.....nie honey punya makanan tau...
nama dia kungpo chicken rice..


yang ni pulak kawan honey punya makanan...
tau x ape nama makanan ni???
yumyum....sweet sour fish rice..


yang nie nampak sedap kan???
haha....namanye black pepper cube chicken...


tau nie air ape?? cincau ais ngan fusion signature tea yummy sdapnyer...


that's my friend.....anys..


hmmm...today honey sangat2 simple right??


kawan honey nie suka tangkap pic kan??anyway she sweet right??


next time boleh la korang pulak lepak kat STATION KOPITIAM ni k...



sekian.....