Saturday, 31 December 2011

SEGMEN BLOGLIST X CHANGE N REVIEW UR BLOG BY KIZ

assalamualaikum korg.....
hai2...
sori lama x update blog coz byk bnda nak kne settle sikit..
hari ni baru de masa nak update blog nie..tu pon nak join segmen akhir thun nie..
so..alang2 da on FB, honey on la blog honey jugak..
da blogwalking td,terbaca la psal segmen yg agak menarik nie kan..

segmen pertama



mari honey bacakan syarat2 pnyertaannya:

1. Follow blog kiz kalau rajin ( tak nak pun takpe )
2. Buat entri pasal segmen ni kat blog korang
3. Of course mesti ada blog sendiri
4. Letak Link Kiz Garden dalam Bloglist korang
5. Lepas letak link, sila komen kat entri ni beserta Nama Blog and Link Blog
6. Nanti Kiz akan terjah blog korang and kalau link Kiz ada baru Kiz
akan letak link korang kat blog Kiz Garden ok

bg segmen yg kedua pulak..




syarat-syarat penyertaan:

1. Buat satu entri kat blog korang pasal segmen ni 
2. Follow Blog kiz kalau rajin
3. Letak Link Kiz Garden dalam Bloglist korang
4. Mesti ada Blog sendiri
5. Untuk join, sila sertakan NAMA beserta LINK blog korang kat bahagian comment
6. TARIKH TUTUP :
 12 JAN 2012

MACAM MANA??

1. Kiz akan pilih 2 blog untuk direview tiap-tiap minggu secara random
2. Lepas review Kiz akan inform kat ur blog yang blog korang terpilih.
3. Dalam segmen Review tu nanti, Kiz akan buat rating based on 3 category:
a. Blog Design ( design blog korang )
b. Blog Content 
c. Cara penulisaN


maklumat lanjut...
jum terjah org yg anjurkan segmen nie..








Wednesday, 28 December 2011

END YEAR MEGA GIVEAWAY 2011 BY CAHAYA AZYLA

assalamualaikum dan slmat ptg...
ptg yg agak mendung cm gini once again honey nak mencuba nasib try giveaway terbaru ni..
rasa2 mungkin ni adalah giveaway terakhir utk thun ni kot..
xtau la pulak kalo ada giveaway lain kan..
so jum kita join ramai2 nak??








STICKY POST TILL
22 DISEMBER 2011-31 disember 2011



cam bese la kalo nak join giveaway kan??
kne follow syarat-syaratnya dulu:



  1. Follow blog CA dulu
  2. Buat entry END YEAR MEGA GIVEAWAY 2011 by Cahaya Azyla
  3. Copy banner diatas dan linkkan ke entry ini
  4. Tag 3 orang blogger.Make sure diorang tahu about this Giveaway
  5. Like fan page CA
  6. Wajib tinggalkan link entry korang di ruang komen 
  7. Copy senarai sponsor dalam entry uolls and LIKE for pages or FOLLOW for blog
JUM TGOK SNARAI2 SPONSOR



betul ckp SIS CA..
agak lenguh jugak jari2 menaip nie nak ltak senarai2 sponsor yg agak ramai ni..
haha..
tgok sponsor pon ramai, msti hadiah pon gempak kan??
sis CA cakap...anggaran sume hadiah sponsor ni dlm RM 4000 semua..
wauuu....byk tu..
jum la join ramai2...

nak tgok hadiahnye x??


nak tag:

 

Tuesday, 27 December 2011

SEGMEN UP TRAFFIC AKHIR TAHUN!!

assalamualaikum..
rasanya da bape hari kan honey x update blog nie..
hari nie baru smpat nak bkak blog nie..
da bkak mstilah kne update..
tonight,honey nak update psal segmen yg honey join..
dsbbkan follower honey pon kurg lagi..so,i try to promote my blog la katakan..hahaha...
firstly, thanks to YANA...sbb dia la yg update psal segmen ni..




TAG:


RAY SENPAI
WANIE


TARIKH TUTUP: 30/12/2011


nak join??
KLIK SINI

Sunday, 25 December 2011

CUTI- CUTI MALAYSIA

assalamualaikum sume..
slamat petang kwn2..dan xlupe jugak,merry Christmas kpd mereka yg menyambutnya hari ini..
ok guys..hari ni honey nak upload pic yg smpat ditgkap mse cuti-cuti ngan family rabu lalu..
actually,nak upload cpt2..tibe2 lak my lappy kne msuk kdai..aiyak..
ni pon juz pnjam lappy adik honey utk update blog honey..


AWAS!! ENTRY SARAT DGN PICTURE YG PNJG LEBAR..


jum kita zoomm ramai2 pic yg diambil mse cuti kat PULAU PANGKOR baru2 nie..



























hehe...entry bersmbung..
nntikan pic seterusnya...


Saturday, 24 December 2011

SELAMAT HARI JADI IDA!!!


ASSALAMUALAIKUM...
ptg nie honey nak update blog..
sudah sekian lama honey x update psal kisah hidup honey kan??
btw ptg nie honey nk upload video mse honey celebrate birthday kwn honey bln 10 aritu..
almklumlah sgt2 bz mse tu..
xsmpat nak upload video nie..
so...dgn rsminya honey nak upload video tu hari ni...


video


haha...enjoy ye..
maaf la byk unsur ketawa dlm video nie..
hihi...
selamat menonton..

Friday, 23 December 2011

GIVEAWAY BY DARKBATMAN

haha...malam ni je honey da join 2 giveaway..tamak x??uissshhh mmg punn...
oppsss...xla...btw i love giveaway n contest...
so..honey nak update entry psal giveaway lagi..
almaklumlah td tgah berblogwalking terbaca lak giveaway darkbatman ni ha..
kenal x???ala....bf nisa kay....
knl blogger yg cun melecun comel tu??
ha...ni giveaway dia pulak..





ha..nampak banner giveaway yg dilancarkan arini kat atas tu?
rasanya nampak kan?


syarat-syaratnya:


1) terbuka pd follower blog darkbatman je dan yg blom follow dipersilakan
2) make sure letak banner giveaway kat entry
3) tag pada 2 blogger
4) like FB darkbatman
5) submit link entry korg kat comment darkbatman




jum tengok hadiah nak tak??






byk wooo..laki pon ley join taw...
nak join??


juz KLIK SINI
jum doa2 kalo de rezeki ley menang handbag tu..
tu hadiah top referal taw...


TARIKH TUTUP: 31/12/2011


selamat mencuba nasib!!!!


tag pada:


melati cantik
cik lyssa







GIVEAWAY BY PYCHA AND ERYNO

assalamualaikum to all bloggers this tonight..
hoho..cm bese la kalo cik honey dok dpn lappy nie hah...
pe lagi kalo x check my email, FB and my lovely blog nie hah...
tahu jela kalo tgn ni bila da start menaip new entry mstilah nak join giveaway lagi...
cm yg honey bgtaw korg arituh...ujung thun cm gini sume blogger nak wat penghabisan giveaway dorg...so, bg yg berminat cm honey nie xheran pon dok update psal GA dan contest...
btw..honey xmau membebel pnjg coz this entry psal giveaway..so,we have to straight to the point..

firstly,kita letak dlu banner unutk GA nie..





da letak da pon banner yg kat atas tu..
so,how to join this giveaway??

follow this rules:

1) only 4 blogger yg berwarganegara malaysia
2) follow blog eryno dan pycha
3) buat 1 entry psal "giveaway by pycha and eryno"
4) link kan entry yg korang yg dah buat ke comment box pycha dan eryno
5) tag pd 2 blogger and makesure dorg tahu..
6) wajib like/follow sume page or blog sponsor 

jum kita tgok list sponsor giveaway nie..










  • 1 crumple shawl from pycha


BE AWARE: TARIKH TUTUP 31/12/2011

nak tag pada




Wednesday, 21 December 2011

1ST CONTEST BY FK

yeah...
i'm coming again..
malam nie nak update blog psal contest lagi..
lai2...mari2 kita join contest yg baru honey terjah nie...
first of all..contest nie memang unik..coz xperlu ltak banner mcm contest sblom2 nie taw...
then..siap ada theme lagi..wow...so amazing right??
haha....


theme: the way i wear a shawl....


jap..
nak upload pic honey pakai shawl..




honey nak pertaruhkan pic nie..
xtaw la de rezeki ke x..
btw i try my best..
actually, mula2 honey jatuh hati nak pkai shawl nie mse first time tgok kwn honey pkai shawl...
chomel giler la dia time tuh..
da la time tu pulak tgah naik nama yuna..
ramai yg terikut2 trend yuna tu termasuklah honey..
tp...kwn honey nie pkai ape jenis shawl sume nampak cntik...
then..i try it..dan jadilah hasil yg kat atas tu...
picture tu bukan  la my first pic pkai shawl...
haha..tu masa raya puasa thun nie je..
nak tgok x kwn honey yg honey mention kn tu??


tadddaaa...







dah tgok??
cun kan??
so....i try to be her...
ala....pkai shawl je..tiru gaya dia..
haha...so da taw la sape my inspiration??
of course her!!!
she is my ex classmate..


simple kan???


syarat-syaratnya:


1) wajib follow blog FK
2) buat entry tajuk "1st contest by fk"
3) xpayah nak amek pon banner...just letakkan je gambar anda pakai shawl..

    * lg bagus kalau korang pakai selendang yg berfesyen ala2 turban, hana tajima or soon. tp yg simple pon xpe. jnji pkai shawl.
    * diberi kelonggaran pd sesiapa yg pkai tudung gk. tp msti ala2 pkai selendang aw
4) then, tuliskan cara pemakaian shawl anda tu inspirasi dari siapa..2 je..inspirasi dr sape2 je..
5) tagkan pd kwn anda.(min seorg)
6) tinggalkan link entry anda diruangan komen INI

tarikh tutup: 31 januari 2012


nak taw hadiah x??


* akan diberikan kepada 10 org pemenang.
* hadiahnya ialah semestinya selendang!!
* jika terdapat penambahan hadiah atau pemenang akan diberitahu kemudian.
* senarai hadiah akan diupdate kemudian :)





tag pada: 


YANA
ADIK WANI
  

Monday, 19 December 2011

dia berubah???

hmm..tibe2 rasa mlm nie cm bosan je..
xtaw nak update pe blog nie...btw i have idea..ahaks...
nak update psal my life la..
teringat lak kenangan mse keje smentara kat supermarket..
yela...rindu giler2 kat dorg...
tp..yg xbestnye psal dorg nie..msing2 suke wat hal masing2...kira cm xmsuk campur hal org lain la..
lgpon honey xsggup la keje kat tmpat keje yg ssh nak mtk cuti...
keje da la teruk...pastu gaji sikit je...haisshhh xtahan la honey..
pastu..keje asyik kne marah je..
huhu.....da la honey kuat nges...


tu baru cite hal kat tmpat keje...
hal kat umah sewa blom lagi honey cite..
mcm2 happen kat situ..
dgn hal kwn honey try nak bunuh diri la..kena rasuk la..gaduh la...
mmg mcm2 la..
pling gabra mse kwn honey try to kill himself..
mmg honey xley tido mlm tu..
salah honey gak la..
kwn honey tu gadoh ngan bf dia..
then..xnak cite pape kat ktorg 1 umah...bile tnye xnk jwb..
tgok2..dia bukak laci g amek sume ubat then telan..
pastu..dia pengsan..bukan main kecoh la ktorg mse tu..
honey paling bengang ngan bf dia la..
pe lagi..sekali honey amek phone kwn honey search nama bf dia then call..
puas ati honey..
pastu ley lak mamat tu wat mcm xde pape..then siap ckp busy la..
mmg rasa cm nk g blasah je..
yela..kwn kita da jadi cmtu pastu mamat tu cm nak lepas tgn je..
nsib baik kwn honey xde pape..


hmm tu hal kat umah sewa..
hal kat tmpat keje pon 1 mslah gak..
haha..klakar gak bile egt mcm2 jadi kat tmpt keje..
dgn cite 1 mamat propose kita la..ape la..
tp..de 1 bnd yg honey xley lupa..
mse tu honey pergi solat...
tibe2 trdgr sorg laki nie solat ngan suara yg lmbut sgt..
menitis air mata honey bile terdengar dia mengaji..
mendayu je..
rasa cm jtuh cinta lak mse terdengar suara dia..
honey slaloo gak usha mamat nie dr jauh..
chomel orgnye...
dlm byk2 bdk laki yg keje kat situ, dia sorg je yg honey slaloo jmpe kat surau..
mmg terharu la..
korg taw x...mse honey keje kat situ..de la sorg mamat nie honey suke sgt tgok cara dia wat keje..
tp...pgkat adik..
xkisah la jnji dia xsmbong..mula2 honey knl dia, nmapk smbong sgt bdk nie..
upenye dia ok..
ada 1 ari tu..mse honey pas solat.nak kuar dr surau la..tbe2 honey nmpak dia solat...
time tu jugak honey mnitis air mata ngan mnadah tgn memohon ILAHI rasa syukur sgt2...
akhirnye dia bersujud kpd ALLAH..
sblom nie..dia xprnah solat....alangkah indahnye seseorg tu time dia solat..
kerna solat jugak honey boleh jatuh hati pd sesorg....
syhdu je wktu dorg solat..



Saturday, 17 December 2011

AWESHOMEE 1ST GIVEAWAY SMURFS

hai2 semua......
arini honey nak ajak korg join 1 lagi GA...
hmm..ujung tahun macam nie ramai blogger yg sibuk nak wat GA kan??
so.....korg da join belom GA nie???
ha...mesti korg tertanya2 giveaway sape lak honey nak join hari nie...
hehe..cube teka..
cepat!!!!
hmm da dapat belom???td..mse honey baru online and check my dashboard kat blog nie..
tibe2 ternampak la pasal giveaway nie...tu pon aulia suri yg update dia punya blog..
haha..ape lagi..cakap psal giveaway/ contest memang la tangan honey nie cepat je menaip nak update post kan2??


okie...
jum kita letak banner giveaway ni dulu...
takot kang terlupa lak kan??




da letak da kan banner giveaway ni kan??
oppsss lupa lak nak kabo kat kome pasal sape yg anjurkan GA nie...
aisshhhhh sori ye carolina....honey terlupa nak mention nama kamoo td..
ha..dia la yg anjurkan giveaway nie..
macam bese la kalo nak join ape2 contest mesti ada dorg punya syrat2 kan??


syarat-syaratnya:


1) wajib follow blog carolina utk mengetahui perkembangan dr masa ke semasa..
2) mesti klik churp kat blog carolina
3) LIKE fanpage milik dia
4) copy banner yg tertera kat atas dan buat 1 entry pasal "aweshomee 1st giveaway smurfs"
5) tag kat 3 org rakan
6) terbuka kpd warga malaysia shj.


TARIKH TUTUP AKAN DIUMUMKAN NANTI......


nak tengok x hadiah ape???
hmm mesti korg tertanya2 kan..
bg sape2 yg gilakan bnd2 nie msti korg nak join sgt2 kan??


moh kita tengok hadiahnye...



  • 5 keychain SMURFS ( saiz besar dan kecil)
  • 5 badge SMURFS ( saiz besar dan kecil )
  • 2 note book SMURFS ( saiz kecil)
  • 4 keping sticker SMURFS ( saiz kecil )

kenapa??xley nak bayangkan hadiahnye cmne??
ha....senang je..
honey tunjuk kat korg pic hadiah tu okie x???
nak tengok....
tadaaaa....


nampak dengan jelas kan??
ok...selamat mencuba nasib ye...
honey try jugak..

TAG:
WANI





Friday, 16 December 2011

3 hari 2malam


malam nie memang rasa paling2 excited tangan honey nie nak menaip..
macam banyak lak yg nak dikongsi dgn korg...
actually, honey baru je balik dari kl...
fuhhh..penat giler pergi kl ari rabu tuh...
hmm ptg td honey da selamat smpai kg da pon...
haha...
ape yg honey nak share kat korg psal pengalaman pergi kl...
ok...
jom kita imbas kembali kejadian ari rabu tuh...


rabu 14/12/2011 @ 9 am..


bukan main gelabah lagi honey nak kejar bas transnational pagi tuh kat terminal bas intan..
tengok2..bas tu da penuh...
aisshhh nie yg bengang semacam je..
kita nak cepat, last2 bas nak pergi kl lak seat da penuh...
then..
mak honey suh pergi tengok bas lain..
cari punya cari last2 ada pon..
terpaksa la honey naik bas LPMS tu..
bukan xnak naik..
msalahnye tmbangnye mahal bebenor...
nak xnak beli jugak lah...
honey pon tunggu la mana basnye....
ada la 1 bas LPMS tu kat depan honey...
honey pon usha la bas tuh...
tengok dia ada tulis SINGAPORE/ JOHOR BAHRU..
honey da tengok cmtuh ignore jela bas tu..
yg penting honey nak cari bas nak pergi kl..
tup tap tup tap..
driver bas tu pon panggil..


"ha..kl....kl..kl...."


ha...punye la gelabah honey time tu...ingatkan nak pergi johor bas tu...upenye bas tu singgah kl jugak..
punye la malu honey time naik bas tu...
driver tu da bising2 da..honey senyum sinis je..
haha...nsib badan ko la arini honey oiiii...
cm bese la..da naik bas mesti mata lak ngantuk..ape lagi terlelap la honey..
tengok2 da smpai hentian duta...
kiranya da nak smpai hentian puduraya la kan??
hehe...
tengah dok berangan cepat smpai...
tibe2....
penumpang belakang honey tegur honey..


penumpang belakang: " turun mana dik???"
honey: "turun kl la kak..."
penumpang belakang: " kl turun kat sini dik..."
honey: "hah??turun kat sini???"


masa tu...
rasa cam bengang sangat2...
da la honey lmbat...
bas tu punya la bawak lambat....
pastuh..
boleh plak nak turunkan kitorg kat tepi jalan...
taw x katne??
kat TIME SQUARE sne tuh......
punye la jauh puduraya....
haissshhhhh memang la honey bengang sgt2....
melampau kot....
jauh lak tuh....
nak xnak kena la jalan cm org kuat...
sbbnye nak kejar masa nak pergi main campus honey....
akhinye smpai la jugak puduraya...
kaki nie rasa cm nak patah je..
lenguh2...
tp..xley rehat lama2..
nak kne kejar train lrt lak...
smpai kat stesen lrt..
1 hal lagi bnda jadi....
punye la terkejut honey..skrg da pkai sistem token...xmacam dlu2..pkai sistem tiket..
aiyoohh..jadi la batak lak aku time tuh..
xtaw nak guna token tu cmne..
jadi blur gak la honey mse tuh..upe2 token tu just guna cm touch n go je..
sentuh kat skrin mesin tu...




smpai lak kat stesen lrt masjid jamek...
pening lak kat situh....
jalan nak msuk ke lrt tu ditutup...
ape lagi....gelabah la honey..
dok pusing2 kat situ je..
xtaw jalan nak msuk ke stesen lrt tu..
da nangis da honey mse tu..sorg2 lak tu..call member, x angkat2...
tibe2 terpandang mesin jual token kat tepi tangga...
upenye dorg da sediakan mesin untuk beli token tu kat ats...
xtaw nak guna plak mesin..
dok la usha org guna cmne mesin tu..
upenye da pakai sistem peta pulak..
ai...maju tul kl nie...
baru bape bulan honey xjejak kaki kat kl, mcam2 perubahan da dorg ubah...
akhirnye honey da taw nak guna mesin tu cmne..
da beli,then smpai jugak campus honey..
tp..malangnye smpai waktu dorg lunch pulak..
haii kene la tunggu dorg g makan dulu..
sementara tu, honey pergi solat dulu..
then, lepak jap kat surau.
tepat jam 2pm..honey pon cepat2 pergi kat registry nak amek full transcript honey ngan certificate honey...
tengok2...dorg xbalik lunch lagi...rasa cm nak mengamuk je time tu...
pastu,g jalan2 jap sementara nak tunggu dorg balik lunch..
then,honey pergi balik kat registry tu..fuhhh nasib baik ada org..honey pon serahkan la dokumen yg dorg nak tu..
akak tu pun cari la honey punya transcript and result exam honey...
tibe2 dia ley cakap camnie..


"kamu da hantar ke yg official document?? certificate kamu xde pon..."


honey masa tu da nanges da...dia pon cari punye cari pastu ley lak cakap cmnie pulak..


" kamu tulis nama penuh kamu..sok akak cari....certificate kamu xde nie.."


 mula la  honey dok xsedap hati..boleh lak dia cakap ilang...pastu suh datang esok lak..
ape dorg engat umah honey sebelah kolej nie???owhhh no.....
honey xkan menyerah cmtu je...
so....honey pon mulakan la drama honey...


"akak...tolong la....saya nak pakai sangat2 sijil ngan transcript tu esok..nak pergi pejabat mara..nak buat pengurangan bayaran balik mara.."


akhirnye akak tu pon call la exam unit...
akak yg bahagian exam unit pon smapi..
cari puye cari result honey..
akhirnye jumpe jugak....
fuhhhh..alhamdulillah...ada pon result aku...
takot giler2 kalo ilang..
xberbaloi je kalo belajar 3thun tibe2 certificate hilang...


memang xley lupa la..
kira cm malang bertimpa2 dari pagi smpai petang...
da abeh sume tu....
sje je honey jalan sorg kat the curve, kota damansara pergi tenangkan fikiran..
penat sgt dok pkir mcm2 msalah..
nak pergi tengok wayang..xde lak member...
so...jap jela jalan..then lepak kat hostel..
penat.....
tp..alhamdulillah semuanye da settle..
semalam dah pon pergi pejabat mara kat sebelah sogo tuh..
sume da selesai...
gambar konvo pon da amek kat kedai...
so..pasnie xde la honey turun kl da...
haissshhhh naik runsing honey kalo nak turun kl..
duit tengah xde nie..
kalo ikutkan hari nie xnak balik lagi..
nak g lepak kat umah mak sedara.
tp..pkirkan bajet xde..
balik awal la...
tp...bile pergi kl nie tibe2 lak rindu kat seseorg..
rasa nak jumpe..tapi takot nak msj ngan tepon..
takot kene marah lagi..
bettet diam je...

END YEAR RANDOM GIVEAWAY BY SARAHANA

yahoo!!!
im coming again...
rindunye kat blog honey yang terbengkalai bape hari nie....
hehe....
actually excited giler2 la malam nie nak update entry terbaru..
almaklumlah nak join GA terbaru la katakan....
hmm..masa tengah berblogwalking tadi..
honey terpandang la kat dashboard honey psal GA ni..
tu yg excited giler2 nak join..


mcam bese la kalo nak join ape2 contest ngan GA mesti kena letak dorg punye banner dulu kan??
so....honey pon akan tempek dulu banner dorg yg nmpak cam meriah nie keyh..








dah nampak banner kat atas tuh??
nampak kan??
ok.....let's me explain how to join this giveaway..it is so simple and easy right??
haha..speaking lak aku nieh..


syarat-syaratnya:

* letak tajuk "end year random giveaway"
*letak banner yang tertera kat atas
*mesti ada blog taw
*wajib follow blog hana dan auntie sara
*wajib jugak like fanpage auntie sara dan hana
*make sure letak tajuk entry "end year random giveaway"
*kne rajin promote entry tu sebab ada hadiah untuk top referal


nak tengok hadiah???





tarikh tutup: 30/12/2011


Monday, 12 December 2011

kenangan oh kenangan


tibe2 teringat kisah dlu2...
bila aku jauh cinta tu yg paling kelakar...
haha...aku pon cm xcye je bila aku start couple n start sume kat someone....
yela.....mse sek dlu....dorg slaloo ckp aku nie cm tomboy...
mne ada laki suke kat aku....
aku lak xpndang budak laki nie..
siap main kutuk2 lagi ada..
tp...bila tibe2 aku jatuh hati..
rasa pelik la.....
bnda tu dtg secara tibe2 tanpa kita paksa kan??
hmm...

kenangan paling xley lupa...
first time jejak kaki kat KL...
macam2 ragam org kita akan jumpa kan??
so...start from there la....
i fall in love...
haha...kelakar lak...
tp..tu la realitinye...
hmm...
tp..dress up aku maintain cm pmpuan kg....
kwn aku lak smpai tegur cara pkaian aku...
mne x nye..
pkai baju kurung ngan kasut sport...
haha.....memang kelakar la...
seumur hidup aku, xpernah pkai hill n wedges taw...
tp....dsbbkan nak pg kelas student prempuan kne pkai hill and wedges...
aku terpksa la belajar....
yg pastinya sume kenangan tu terpahat kat hati nie walaupon da lama berlalu..
selama 3thun aku kat bumi KL...
macam2 bnda happen kat sne..
dan macam2 bnda aku belajar kat sne...
nak tahu x??
kwn honey yg tegur pasal pkaian honey tu skarg cakp ape kat honey??

"ko jangan pakai baju kurung ngan kasut sport da taw....ko da nmpak ayu da pkai shawl cmnie...."

wah....
semenjak hari tu..
honey rasa da macam da jadi seorg gadis semula....
haha...
baru aku sedar..
betapa aku nie seorg gadis...
bukan tomboy...

arghhhh runsing!!!

korg....
kalo kita terlajak kata xley berundur da kan???
aduuiiii...slah honey jugak la kan??
so...cmne nie??
cmne nak pujok org yg tengah majok??
xpndai la....
hmm..masalah sekarang nie....
org tu da majok dengan kata2 honey td....
aiyah.....ini salah honey la....
kalo x...
xde la dia sampai ckp cm gini...

"aku nie xlayak kenal ko....salam..."

pe cite nie....majoknye lama lak tuh..
bila honey call nak pujok...
dia ignore call honey..
siap wat bz lak tuh...
kdg2 bengang la jugak honey ngan budak nie..
yela...majok cm dia tu bf honey lak...
xlarat la honey nak pujok banyak2 kali....
nmpak gayanye cm nak majok lama je...
sume msj and call honey dia ignore..
kecik hati honey taw....
agak2 korg..
cmne nak pujok org yg tengah merajuk eh??
xpandai la....
ok....
cpt bg cdangan nak pjok seorg adik nieyh.....
bukan cara2 nak pjok bf taw....
tp, cara nak pujok adik....
ok..adik...

Sunday, 11 December 2011

chomel DIA

oh..tuhan ku sayang dia....
oh..tuhan ku rindu dia...
dimanakah hilangnya..
dirinya yang bernama cinta..
sungguh bukan perpisahan ku mahu..
sungguh xbermaya diriku..
di saat aku disingkirkan oleh dirimu...


apa yang harus ku perkatakan...
kiniku telah dilupakan...
mungkinkah ini bisa membuat kau bahagia...
oh...
dimanakah kesilapan diriku...
cubalah kau terangi padaku...
agar bisa dapat ku mengerti..
punyanya perpisahan ini..


kau senyum ku menangis..
kau gembira ku berduka...
mengapakah tiada adilnya..
dalam bercinta...
sedangkan aku telah berjanji...
ku akan sentiasa menanti...
temani dirimu..
di kala sepi di kala kau sedih..


ku doakan dia terus bahagia..
bersama insan yang dicinta..
andainya tidak pernah kuhidup..
dihatinya..


kini semua telah tiada lagi..
senyuman yang terukir dibibir..
semenjak telah terjadi..
perpisahan...
perpisahan ini....


ku cinta dia....