Friday, 3 August 2012

TIPS MENJAGA HUBUNGAN CINTA





assalamualaikum....
salam penghulur bicara malam nie...malam nie adalh malam segala saksi 1 kejadian dimana membuatkan diriku tetiba je terlintas nak update blog nie secara tetiba..
bayangkan la jika korg dah bertunang....dan bagaimana cara korg nak jaga hati pasangan korg????
pernah x korg terfikir semua tu??
actually, susah kan kalo dah bertunang nak jaga hati dan perasaan...
masa couple pon kita dah selalu dok bergadoh..inikan pulak dah bertunang...
ALLAH jela yg tahu perasaan kita waktu nie...
yela....darah tengah manis la kan??
selisih sikit je pon boleh buat kita xbertegur...
utk tu kita mestilah saling menjaga hubungan...

TIP CINTA



  • paling penting sekali haruslah saling memahami....saling bertolak ansur...jangan sesekali meragui pasangan kita...so,kena selalu jujur dengan pasangan masing-masing ye..
  • tahu dah,bila bercinta je mesti ada yg kuat cemburu kan???tipu la xpernah cemburu buta....cuma,please la limitkan korg punya cemburu tu....jangan nak cemburu buta xpsal-psal...better siasat dulu,jangan nak main terjah je..
  • yes!!berikan masa untuk kita enjoy dengan kawan-kawan, keluarga....xkan la asyik nak berkepit dengan awk je kan???normal la kalo lelaki / perempuan tu keluar dengan kawan-kawan dia sekali-sekala...tu la kena saling memahami...
  • jika ada masalah,selesaikan bersama-sama....kalau boleh settlekan secepat mungkin...takot masalah tu akan berlanjutan...
  • sesibuk mana pun kamu, tlong la luangkan masa bersama pasangan anda..sekarang kan da moden, so kalo xboleh nak jumpa pon, still boleh 3G ngan pasangan, call pasangan...


betulkan ape yg orang cakap..bercinta itu mudah..nak jaga hubungan tu yg susah...yg penting kalau masing2 belajar setia dan jujur, semua tu xjadi masalah la..



'cinta kadang-kadang buat kita alpa dengan ALLAH..
tapi, percayalah setiap yg berlaku pasti ada jalan penyelesaian..
jika ada perselisihan faham sekalipun, cuba la selesaikannya secara baik...duduk berbincang...'

ALL THE BEST YE KEPADA PASANGAN-PASANGAN YG BERCINTA!!!


1 comment:

  1. yup. . tunag nie susah. . so nikah je trus okey >,<

    ReplyDelete